• NOVINKY

            • HOLLÉHO KOLÍSKA MAĽOVANÁ

            • Aj keď sa neodvratne približoval koniec školského roka, napriek tomu sa žiaci 6. – 9. ročníka, pod vedením p. uč. Masárovej a Vymislickej, zapojili do literárnej súťaže Hollého kolíska maľovaná. Ide o regionálnu súťaž, ktorá je venovaná básnikovi Jánovi Hollému a jeho rodisku.

              Žiaci tvorili básne, rozprávky, príbehy, balady,... Niektorí písali o malom Jankovi, niektorí o jeho študentských zážitkoch, hrdinských skutkoch či obhajobe spisovného jazyka. Do súťaže sme poslali 13 literárnych prác. Odborná porota v polovici júna zverejnila výsledky. Na listine ocenených prác sa ocitli tri práce našich žiakov. Sú nimi ôsmak Samuel Mareš – Nástup do školy a dve siedmačky Vanesa Žilínková – Príbeh o lesnej víle Borinke a Júlia Vymislická – Jankov prázdninový zážitok. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších zaujímavých príbehov.

            • Beseda

            •      Dňa 26. 06. 2023 sa žiaci šiesteho ročníka zúčastnili besedy a prednášky s pánom Ing. Petrom Holánom, členom výboru MO MS Dojč a archeologickej spoločnosti pri SAV. Prítomná bola aj pani Valéria Kubíková, predsedníčka MO MS Dojč. Hovorili si o histórii obce Dojč a Záhoria. Prednáška bola spojená s ukážkami nájdených artefaktov. Žiaci spolu s prednášajúcimi objavovali miesta výskytu dôkazov z našej histórie. Všetci si zopakovali vývoj ľudstva v jednotlivých obdobiach. Spolu mali možnosť vyriešiť záhadu jednotlivých artefaktov a ich význam. Po prednáške žiaci absolvovali kvíz, kde si overili, koľko si zapamätali z prednášky. Odmenení boli sladkosťou, ktorú im venoval Miestny výbor Matice slovenskej v Dojči

            • Školský výlet siedmakov do Bratislavy

            • Sériu obľúbených školských výletov a exkurzií v tomto školskom roku ukončili žiaci 7.A a 7.B. Siedmaci si ako odmenu za celoročnú prácu vybrali výlet do Bratislavy. Za kultúrou, umením, históriou, či zábavou? Zvolili si z každého rožka troška.

              Rannou prechádzkou po nábreží sa žiaci presunuli na prvú zastávku výletu, do Prírodovedného múzea, jedného z najnavštevovanejších múzeí v Bratislave. Už samotná budova, v ktorej sa múzeum nachádza, je pozoruhodná a dýcha históriou. Žiaci si mohli prezrieť expozície vývoja života na Zemi, evolúcie človeka, expozície minerálov, rastlín a živočíchov vyskytujúcich sa a žijúcich na území Slovenska v minulosti aj dnes.

              Po desiatovej prestávke sa žiaci tešili na filmové predstavenie. Na sledovanie si siedmaci zvolili film Rýchlo a zbesilo 10. Desiate pokračovanie série filmov ponúklo veľa akcie, napätia, ale aj humorných scén. Pre mnohých bola zážitkom aj samotná návšteva veľkého kina.

              Záver školského výletu žiaci venovali nákupu drobností a suvenírov v nákupnom centre Bory Mall. Je jedným z najnovších nákupných centier v Bratislave. Málokto vie, že spĺňa aktuálne európske normy na bezpečnosť a  komfort návštevníkov, ako sú napríklad dostatok denného svetla v dostatočne priestranných spoločných priestoroch, optimálna cirkulácia vzduchu, množstvo oddychových zón, vonkajšia zelená záhrada, či jednoduchá orientácia v nákupnom centre.

              Tohtoročný záverečný výlet sa skvelo vydaril. Žiaci sa vrátili domov plní pozitívnych dojmov a nových veselých zážitkov.

            • OZNAM vedúcej ŠJ

            • Milí rodičia!

              Zákonný zástupca dieťaťa môže požiadať o dotáciu na stravu formou Návratky k žiadosti o dotáciu na stravu. Návratku môžete podať elektronicky cez EduPage zo svojho rodičovského konta.

              Spraviť tak môžete aj cez EduPage mobilnú aplikáciu.
              Na úvodnej obrazovke kliknite na 'červené plus' alebo na tehličku 'Žiadosti/Vyhlásenia'.
              Kliknite na 'Žiadosť/Vyhlásenie' a vyberte Návratku k žiadosti o dotáciu na stravu.
              Vyberte dátum, ku ktorému návratku podávate.
              V Návratke vyplňte, ktorý ročník bude navštevovať Vaše dieťa v školskom roku, za ktorý o dotáciu formou Návratky žiadate.
              V hornej časti obrazovky stlačte "Podať novú žiadosť/vyhlásenie". Žiadosť bude odoslaná škole.

              Žiadosť je rovnako možné podať aj po prihlásení sa z webu:
              Zvoľte modul 'Žiadosti / Vyhlásenia'. Kliknite na 'červené +'a vyberte si zo zoznamu žiadostí a vyhlásení: „Žiadosť o dotáciu na stravu –NÁVRATKA platí od 1.9.2023“  Zvoľte dátum, ku ktorému Žiadosť podávate. V Návratke vyplňte, ktorý ročník bude navštevovať Vaše dieťa v školskom roku, za ktorý o dotáciu formou Návratky žiadate.
              Stlačením tlačidla 'Uložiť' potvrdíte a odošlete žiadosť.

              Ak máte na škole viac detí, Návratku je potrebné podať za každé dieťa zvlášť.

              Treba  podať aj Zápisný lístok na stravovanie s Návratkou - 1/9/2023

            • OZNÁMENIE 

            •  

               

              Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Dojč č.137 

              oznamuje po dohode so zriaďovateľom,

              že prevádzka a dňa 30.06.2023 /piatok/

              bude nasledovná

              Materská škola

              prevádzka materskej školy

              dňa 30.6.2023 bude do 12,00 hod

              /deti končia obedom

              Základná škola

              o 8,00 hod. Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 

              odovzdanie pochvál a ocenení žiakom /prízemie

              - odovzdávanie vysvedčení - v triedach s TU

              - žiaci končia desiatou v ŠJ do 9.30 hod.

              - prevádzka ŠKD bude do 10,00 hod

            • Výlet 1.stupeň

            • Utorok, 6. júna 2023 patril celodennému výletu žiakov 1.stupňa našej školy. Hoci slniečko sa od rána na nás neusmievalo i tak, plní očakávania , nastúpilo 50 detí do autobusu a vydali sa na cestu do Českej republiky. Ich cieľom bola ZOO Lešná. Dažďové kvapky sa s nimi našťastie nekamarátili a takmer päť hodín sa prechádzali po nádhernom parku so zámočkom a všetko pozorovali. Prešli kontinent Afriku, Ameriku, Áziu, Austráliu,ktoré reprezentovali zvieratá, ktoré na ich území žijú. Videli majestátne žirafi, nosorožce, pestrofarebné papagáje. Štvrtáci sa najviac tešili na najväčšieho hlodavca planéty, americké kapybary. Deti fotili zvieratká ostošesť, dokumentáciu pre rodičov majú úctyhodnú. Všetci sme sa po areály parku previezli vláčikom a každé s detí zo svojho poplatku za výlet dostalo pohár a magnetku.

              Prežili so svojimi učiteľkami deň bez starostí a plný pekných zážitkov.

               

              Andrea Hrnčiríková, učiteľka 1.stupňa

            • Spolu v EÚ

            • Dňa 31.5.2023 nám prišli porozprávať o novinkách v Európskej únii z informačného centra Europe Direct v Senici. Marek Štítny, ktorý vedie ED poskytol potrebné informácie a odpovede na otázky týkajúce sa Európskej únie zamerané na nasledovné oblasti: práca, vzdelávanie, cestovanie, pobyty v rámci EÚ. Zaujímavé pre žiakov sú predovšetkým možnosti cestovania a štúdia v zahraničí, ktoré sú široké. Žiaci zo 7.A, 7.B, 8.A, 9.A prejavili záujem a v budúcnosti určite využijú možnosť spoznávať Európu prostrednictvom programov EÚ.

                                                                                                                                                                     

               

            • Exkurzia do Viedne

            • Viedeň je jedno z najkrajších miest na svete. Láka nás svojou históriou, pamiatkami, záhradami, múzeami, preto sme sa rozhodli ju spoznať.  5.6.2023 sme my, siedmaci a deviataci, vyrazili do Viedne. Cesta autobusom bola veľmi zábavná a pestrá. Na začiatku Viedne sme si urobili malú prestávku na občerstvenie v nákupnom centre G3. Tu sme prvý raz využili nemecký alebo anglický jazyk, ktorý sa učíme v škole. Následná cesta do Schönbrunnu trvala asi 20 minút. Prešli sme sa po nádherne rozkvitnutých záhradách, pozreli si majestátnu Neptúnovu fontánu. Vyšliapli sme spolu s ostatnými turistami kopec ku Gloriette, odkiaľ bol prenádherný výhľad na celé mesto a okolie. Potom sme sa peši presunuli do Technického múzea. Okrem vystavených exponátov sa mnohé veci dali vyskúšať – spievanie karaoke, pozorovanie predmetov s mikroskopom, naštartovať vlak, šmýkať sa na šmykľavke, ktorá merala zároveň rýchlosť,....Čas vo Viedni nám rýchlo ubehol, ale už teraz sa tešíme na ďalší výlet do Viedne, pretože je tu toho veľa, čo sme ešte nevideli.    

                                                                                      V. Žilínková, J. Vymislická

                                                                                                       (žiačky 7.A  ZŠ s MŠ Dojč)

               

            • Výlet 5. a 6. ročníka

            • Dňa 31. mája 2023 sme sa vybrali spolu s pani učiteľkami na školský výlet. S dobrou náladou a vynikajúcim počasím sme boli pripravení užiť si skvelý deň mimo školy.

              Prvým cieľom našej cesty bol hrad Červený Kameň. Po jeho prehliadke a malom občerstvení sme navštívili sokoliarsky dvor ASTUR. S napätím sme pozorovali letové ukážky našich dravcov spolu s odborným komentárom sokoliara. Asi najzaujímavejšou časťou programu bola možnosť pre jedného zo žiakov držať na ruke sokola a sledovať jeho let a návrat na rukavicu.

              Už ste niekedy blúdili históriou vo fantastickom drevenom bludisku, vybudovanom v starom jablkovom sade so zachovaním všetkých pôvodných stromov? Tak takéto bludisko s názvom History park sme navštívili v obci Štefanová. Blúdili sme po rôznych historických obdobiach, skúšali si helmy, poťažkali si staré zbrane (meče,, dýky, pušky, šable...), ohmatali si praveké nástroje, zatrúbili na kravskom rohu..... a pritom sa i niečo naučili.

              Poslednou zastávkou bola zmrzlina v Jablonici. A onedlho sa už  autobusom niesla pieseň „Už sme doma z výletu....“

               Touto cestou ďakujeme RZ pri ZŠ s MŠ za príspevok na náš výlet.

            • Deň detí v MŠ

            • Dnes sme s deťmi oslávili MDD. Trocha sme si zasúťažili v triede a potom sme sa pobrali na školský dvor, kde sme pokračovali v rôznych súťažiach. Vyskúšali si hádzanie na cieľ, prechádzali strachovým vrecom, čo v najkratšom čase mali prejsť dráhu medzi stoličkami, potom sme sa zahrali na veveričky a rolovali lúče slnka. Potom deti namaľovali krásne obrázky na natiahnutú fóliu, čo sa im veľmi páčilo.

              No a na záver za odmenu dostali diplom i medailu a tiež sladkú odmenu , za ktorú ďakujeme rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ.

              Vrcholom všetkého bolo vypúšťanie motýľov do prírody, ktoré mali deti možnosť pozorovať od zakuklenia až po vyliahnutie v triede.
              Prežili sme jeden úžasný deň.

            • Deň detí

            • Deň detí v Základnej škole

              Spolu s našimi žiakmi sme oslávili Deň detí. Pani učiteľky ,,prvostupniarky“ si pripravili pre žiakov

              súťaže v areály školy. Skákalo sa v mechu, hádzalo sa loptou, zhadzovali kolky, .... Pani učiteľkám

              pomáhali na jednotlivých stanoviskách naše deviatačky .

              Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili futbalového zápasu. Podali sme úžasný výkon, ale súper bol lepší.

              Nevadí. Dôležité je zúčastniť sa a hlavne sa zabaviť.

      • KONTAKT

        • Základná škola s materskou školou Dojč
        • 034 6536 126
        • +421 910 997 465
        • Dojč 137 90602 Dojč Slovakia
        • 48411931
        • 2120122037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje