• NOVINKY

            • Záchrana života v Spolku Červeného kríža

            • Dňa 29.04.2024 sa zúčastnili žiačky piateho ročníka prípravného nácviku resuscitácie  v Spolku Červeného kríža v Senici. Mali možnosť si vyskúšať na resuscitačných figurínach záchranu života masážou srdca a vdychmi. K dispozícii im bola figurína dieťaťa a dospelého, čo žiačkam umožnilo si vyskúšať aký je rozdiel v resuscitácii medzi nimi. Spätnú väzbu či vykonávajú resuscitáciu správne im dávala  svetelným signálom resuscitačná kpr kocka.V rámci nácviku si skúsili aj ako funguje defibrilátor a či ho možno použiť u dieťaťa aj dospelého človeka. Na záver našim mladým zdravotníčkam bola znázornená záchrana života dieťaťa do jedného roka. Dievčatá resuscitácia ako aj prvá pomoc zranenému zaujíma, preto sa 7. mája zúčastnia súťaže Mladý zdravotník v Senici v SČK.  

            • Englishstar

            • Dňa 25.04.2024 sa na našej škole uskutočnila súťaž v anglickom jazyku Englishstar. Žiaci mali možnosť vyskúšať si svoje schopnosti  v rôznych kategóriách a to od cvičení zameraných na porozumenie anglického textu, cez cvičenia na doplnenie gramatiky až po používanie hovorových výrazov. Súťaže sa zúčastnili žiaci, ktorí sa prihlásili, mali chuť, odhodlanie a cítili nádej, že stupeň víťazov nie je ďaleko. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 13 žiakov. Z prvého stupňa súťažila jedna žiačka  za tretí ročník. Druhý stupeň reperezentovali piati žiaci piateho ročníka, jeden žiak siedmeho ročníka a jeden žiak deviateho ročníka. Ďakujeme žiakom za účasť a držíme päste.

            • Deň Zeme v MŠ

            • Trieda Sovičiek a Lienok si porozprávali od 22.4. - do 29.04.2024 ako sa starať o našu planétu. Deti si osvojili návyky správneho triedenia odpadu, čistili les (triedu) a na záver si spoločne s pani učiteľkami predviedli pokus  s olejom a vodou. Deti zistili, že olej  z vody nemožno dostať, preto si musíme vodu chániť a neznečisťovať ju. 29.04.2024 sme zbierali odpadky okolo školy, sadili kvietky a kreslili kriedou planétu. 

            • Deň Zeme 2024 v ZŠ

            • Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytovaných Zemou. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

              Naši žiaci si aj tento rok pripomenuli  Deň Zeme  rôznymi aktivitami a prácami. Pani učiteľky 1. stupňa si pripravili pre žiakov pracovné listy zamerané na separovanie odpadu a tajničky k danej téme. Vonku žiaci nakreslili krásne obrázky našej planéty. Žiaci 2. stupňa s triednymi učiteľmi vyčistili  školský dvor. Žiaci 5. A triedy pozbierali odpadky v miestnom parku a pred poštou. 

                                                                                      Pochopila celá trieda,

                                                                                     separovať nie je veda!

                                                                                     Žltá, modrá, ba aj hnedá, 

                                                                                     kto vravel, že sa to nedá?

               

            • Ocenárium

            • Dňa 25.04.2024 sa deti materskej školy a žiaci základnej školy zúčastnili premietania v mobilnej kupole. Vzdelávacia projekcia vyrobená 360-stupňovou technológiou umožnila deťom sa viac dozvedieť  o morských živočíchoch. Žiaci si rozšírili vedomosti súvisiace s biológiou, chémiou a fyzikou a zároveň sa oboznámili s problémami spôsobenými vplyvom človeka na životné prostredie. Ďakujeme RZ za podporenie tejto aktivity pre deti.

               

               

               

               

               

            • Zápis detí do MŠ Dojč na školský rok 2024/25

            • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Dojč v zmysle zákona MŠ SR č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonovoznamuje, že

              zápis detí do MŠ Dojč na školský rok 2024/25

              sa uskutoční 15. mája 2024
              v priestoroch materskej školy v čase od 15:00 hod. do 17:00 hod.

              Pri zápise zákonný zástupca dieťaťa predloží žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy, potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, k nahliadnutiu rodný list dieťaťa.

              Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

              Formulár žiadosti si môžete stiahnuť na web stránke v časti „Na stiahnutie“ alebo si ju vyzdvihnúť v materskej škole.


              Podmienky prijatia:
              Pre dieťa, ktoré dosiahlo 5 rokov veku do 31.8.2024 je predprimárne vzdelávanie povinné.
              Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa podľa trvalého bydliska, ak sa rodič nerozhodne inak.

              V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do materskej školy, budú pri prijímaní detí uprednostnené:

              1. deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, podľa miesta trvalého bydliska
              2. deti, ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania,
              3. deti, ktoré dovŕšili 3 rok veku,
              4. deti ktoré majú trvalý pobyt v obci Dojč,
              5. súrodencov detí navštevujúcich materskú školu,
              6. deti, ktoré nastúpia do materskej školy k 1.9.2024,
              7. deti zamestnancov ZŠ s MŠ Dojč,
              8. v prípade prijatia dieťaťa do 3 rokov veku prednostne tie, ktoré do 31.12.2024 dovŕšia 3 roky veku, s nástupom do materskej školy k 1.9.2024 a majú trvalý pobyt v obci Dojč.

              Podmienkou prijatia je:
              a) samostatne vedieť používať lyžicu pri jedle
              b) mať osvojené základné hygienické návyky (bez plienok)
              c) vedieť piť z hrnčeka

               

              V Dojči 24.04.2024                                                                                         PaedDr.Gabriela Emrichová
                                                                                                                                                   riaditeľka školy

            • McDonald's Cup - 17.04.2024

            • McDonald's Cup je celoročníková postupová súťaž školských tímov určená chlapcom aj dievčatám. Futbalové tímy sa postupne kvalifikujú do okresných kôl. Víťazi okresov a regiónov sa stretnú v ôsmich krajských kolách. Osem krajských tímových finalistov bojuje na konci školského roka o titul Majster Slovenska na slávnostnom dvojdňovom finále. Ďakujeme žiakom za reprezentovanie našej školy.

               

            • Medzinárodný deň florbalu.

            • Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu. Chlapci a dievčatá si zahrali počas dňa florbal v telocvični. Oslávili sme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Tento deň podporili  Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

               

            • Zápis budúcich prváčikov 2024

            • Dňa 10.04.2024 prebehol na našej základnej škole zápis detí do 1. ročníka. V úvode všetkých privítala pani riaditeľka PaedDr. Gabriela Emrichová. Po základných  informáciách od p. učiteľky Podoliakovej nám naši budúci prváčikovia odrecitovali básničky, zaspievali a splnili úlohy, ktoré im pripravili p. učiteľky.  Na školských laviciach si každý našiel aj malý darček.  

              Tešíme sa na našich budúcich prváčikov v šk. roku 2024/2025.

            • Školský pohár SFZ chlapcov

            • 10.04.2024 sme sa zúčastnili okresného kola Školského pohára  SFZ chlapcov v Senici. Našu školu reprezentovali žiaci 5. a 6. ročníka. Za náš tím nastúpili Adam Bibza, Julián Haba, Nikolas Horváth, Tobias Karaffa, Matúš Konečný, Martin Kubík, Filip Brian Pritchard. Za pekný výkon a prezentáciu školy ďakujeme. 

            • OZNAM - zápis do 1. ročníka ZŠ

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Dojči oznamuje, že zápis detí


              do 1.ročníka Základnej školy pre školský rok


              2024/2025 sa uskutoční 10. apríla 2024 v čase od

              15,30-17,30 hod.


              Na zápis do 1.ročníka ZŠ musia prísť :
              Deti, ktoré do 31. augusta 2024 dovŕšia 6 rokov. 


              Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a
              doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonní
              zástupcovia sú povinní prihlásiť na zápis aj  dieťa  
              aj v tom prípade, ak:

               

              •  malo odklad povinnej školskej dochádzky v školskom roku 2023/2024
              • bude žiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole / bývalý odklad/  v školskom roku 2024/2025,
              •  pôjde o dieťa cudzinca,
              • pôjde o dieťa, ktoré si bude plniť povinnú školskú dochádzku v zahraničí, pretože jeho rodičia majú v zahraničí pracovné povinnosti.

              K zápisu je potrebné:


              - prísť s dieťaťom
              - priniesť rodný list dieťaťa
              - občiansky preukaz zákonného zástupcu dieťaťa
              - splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov
              - doklady z prípadného vyšetrenia dieťaťa v CPP
              - 30.-eur na školské pomôcky


              Upozorňujeme zákonných zástupcov detí, že nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa o povinnej školskej dochádzke je
              postihnuteľné podľa § 37 ods.1 a ods.2 zákona č 596/2003 Z. z. o štátnej
              správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých
              zákonov.V prípade, že sa nemôžete  zúčastniť zápisu v stanovenom čase,
              môžete dieťa zapísať aj v inom termíne.

               

              Termín si môžete dohodnúť  na tel. č.: 034 / 6536126 alebo 0910 / 997 465

               

               

               

               

            • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ

            • Základná škola s materskou školou
              Dojč 137
              906 02 Dojč

              www.zsdojc.edupage.org
              e-mail: msdojc@gmail.com
              zsdojc@gmail.com

              Cieľom Školského vzdelávacieho programu je, aby žiaci našej školy boli vzdelaní, všestranne rozhľadení, pripravení na život a získali potrebné vedomosti a zručnosti poskytované školou.


              Vo všetkých ročníkoch budeme venovať pozornosť najmä čitateľskej gramotnosti žiakov, podporovať interaktívne , zážitkové a skúsenostné učenie, ktoré prepájajú učenie so životom.

              V našej škole chceme:
              - poskytovať všetkým žiakom rovnaké možnosti učiť sa
              - podporovať všetky druhy nadania - intelektuálne, telesné, športové i umelecké s cieľom vychovať zo žiaka         harmonickú osobnosť
              - naučiť žiakov vážiť si: život a zdravie, prácu a úspech, prírodu a životné prostredie, kultúrne dedičstvo a iné  hodnoty v živote

              Čo čaká budúcich prváčikov v našej škole v školskom roku 2024 / 2025 ?

              1.Kvalitné jazykové vzdelanie
              - výučba Anglický jazyk od 1.ročníka
              - výučba  Nemecký jazyk od 7.ročníka

              2.Vyučovanie Matematiky
              - vyučovacou metódou – Hejného metóda od 1.ročníka s využitím elektronických učebných
              materiálov pre I.stupeň ZŠ , rôzne pomôcky na vyučovanie , pracovné zošity pre žiakov

              3.Počítačová a informačná gramotnosť
              - výučba INV od 3.ročníka – Informatika s Emilom s využitím elektronických materiálov
              - doplnkové zážitkové učenie s interaktívnou pomôckou Programovateľný slimák
                s využitím medzipredmetových vzťahov INV –MAT
              - výučba INF od 5.ročníka s využitím Programovateľných robotov vo vyučovaní
              - kvalitne vybavená učebňa výpočtovej techniky

              4.Rozvoj športového nadania žiakov
              - výborné priestorové a materiálne vybavenie
              - veľká telocvičňa
              - vonkajšie športoviská

              6.Školský klub detí
              - ŠKD zabezpečuje pre deti, ktoré plnia povinnú školskú dochádzku nenáročnú záujmovú činnosť podľa výchovného programu.

              7.Stravovanie v školskej jedálni
              -jedlá a nápoje podľa odporúčaných výživových látok, noriem a receptúr pre školské stravovanie

              8.Ponuka rôznych doplnkových aktivít
              - krúžky s rôznym zameraním / výtvarné ,jazykové, športové, tanečné.../
              - výlety, exkurzie, výchovné koncerty, besedy
              - plavecký kurz, škola v prírode, lyžiarsky kurz
              - účasť na súťažiach a olympiádach

               

              Zápis do 1.ročníka ZŠ pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční
              10.04. 2024 od 15,30 - 17,30 hod.
              miesto zápisu : Základná škola Dojč / prízemie ZŠ /

               

              Milí rodičia, milí budúci prváci tešíme sa na Vás všetkých.

              PaedDr. Gabriela Emrichová,
              riaditeľka školy

            • Súťaž: Futbal dievčatá 5.+ 6. ročník


            • V stredu, dňa 27.4. 2024, sme sa zúčastnili na turnaji dievčat v malom futbale, ktorý sa hral vo
              formáte 4+1 a 1 x 15 minút. Turnaj sa odohral v nafukovačke v Senici na futbalovom ihrisku. Zmerali
              sme si sily postupne so všetkými senickými základnými školami a základnou školou z Cerovej, ktorú sme porazili.
              Turnaj bol vypätý do poslednej možnej chvíle, kde sme súperili s 2. ZŠ až do konca a delil nás jeden
              gól od zisku tretieho miesta. Musíme pochváliť naše žiačky za pekný športový výkon v silnej
              konkurencii, kde proti nám hrali aj klubové futbalistky a nezabudnime vypichnúť výkon našej
              najlepšej hráčky, žiačky 6. A, Tamary Leškovej.

      • KONTAKT

        • Základná škola s materskou školou Dojč
        • 034 6536 126
        • +421 910 997 465
        • Dojč 137 90602 Dojč Slovakia
        • 48411931
        • 2120122037
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje